Prachtboek: Ristorante da Gigino

Heel soms overkomt het je. Je krijgt een boek in handen en boem, het is liefde op het eerste gezicht! Het gebeurde mij toen ik het pakje met ‘Ristorante da Gigino, aan tafel met familie in Sorrento‘ openmaakte. Een prachtboek, dat je blij maakt!

Het is officeel een Italiaans kookboek, ook al dekt die term de lading niet. Het is een boek met mèèr dan alleen recepten, een boek dat absoluut anders is dan alle andere kookboeken die je ooit hebt gezien. Het is eigenlijk een kook-, kijk- en leesboek met gevoel, gewoon enig in zijn soort!

Hoe het begon…
Schrijfster Saskia Schmitz werd in de jaren tachtig verliefd op Ciro, die heel leuke jongen die pizza’s maakte bij ‘Da Gigino’ in Sorrento. Zo begon een relatie die zeven jaar duurde. Ze werd niet alleen verliefd op de pizzabakker, maar ook op zijn familie, de warmte, de geuren en kleuren van Sorrento, en uiteraard op Ristorante Da Gigino.

…en het vervolg
De relatie hield geen stand, maar de liefde bleef. En dat voel je als je het boek bekijkt: de warme gevoelens voor het restaurant en de mensen die erbij horen, voor het eten en Sorrento, voor de kleine dingen, die typische gewoontes en familietradities spat er aan alle kanten van af. Een bijzonder boek dat je niet alleen als kleurrijk kookboek in de keuken kunt gebruiken, maar zich ook heel goed leent als leesboek. Je blijft er in bladeren, kijkend naar de prachtige foto’s van niet alleen de recepten maar vooral van het leven in en om ‘Da Gigino’, verhalen lezend over de familie die het restaurant ‘Da Gigino’ maakt tot wat het is, met hun lievelingsrecepten en tips voor in de keuken. Een absolute aanrader voor zowel kookliefhebbers als voor alle Italofielen onder ons!

 

‘Ristorante da Gigino, aan tafel met familie in Sorrento’ wordt uitgegeven door uitgeverij Brandt uit Amsterdam.
ISBN/EAN: 978 94 92037 08 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *