De leukste film van 2013: Lillo & Greg in ‘Colpi di fulmine’

Helemaal eerlijk is het niet om de film ‘Colpi di fulmine’ te noemen in mijn lijstje. Ten eerste omdat de film, al zag ik hem pas in januari, vorig jaar Kerst uitkwam. Ten tweede omdat het niet een film met één verhaal is, maar twee films die samen anderhalf uur duren en allebei hetzelfde thema hebben: liefde op het eerste gezicht. En vooral het tweede gedeelte met mijn favoriete spelers Lillo en Greg is hilarisch. Zo hilarisch dat ik dat deel het afgelopen jaar nog vaak in de herhaling heb gegooid, zonder dat het verveelde.

Het verhaallillo e greg colpa di fulmine
De Italiaanse ambassadeur in Vaticaanstad, Ermete Maria Grilli, is een persoon van goede komaf, die erg hecht aan nette omgangsvormen en extreem beleefd is in zijn gedrag en manier van spreken. Tot hij tot over zijn oren verliefd wordt op de mooie visverkoopster Adele, afkomstig uit een volksbuurt en met een onstuimig karakter. Gezien de grote verschillen in sociale achtergrond, is de ambassadeur ervan overtuigd dat zij nooit iets in hem zal zien. Hij besluit daarom een ‘Romanaccio’ te worden en krijgt les van zijn chauffeur Ferdinando, een echte Romein want afkomstig uit een familie die sinds zeven generaties in de hoofdstad woont. Aan hem de taak om de adellijke opvoeding van Ermete te ontmantelen en hem om te toveren in Nando, een echte patjepeeër . Zoals je je kunt voorstellen heeft dat heel wat komische situaties tot gevolg.

Leuke herinneringlillo e greg tekening 2
En hoe leuk kan het zijn om die twee komieken die je al heel lang volgt en die je regelmatig gewoon ontroeren met hun creatieve invallen, in het echt te ontmoeten? Gewoonweg ontzettend leuk kan ik je vertellen! Afgelopen maart traden ze op in het theater in de buurt en voorafgaand aan de voorstelling was er een heuse ‘Meet&Greet. Na het beantwoorden van de vragen en het vertellen van allerlei anekdotes uit hun carrière, was er ook tijd genoeg om met ze te praten en foto’s te maken. Greg nam zelfs de tijd om  gepersonificeerde (hand)tekening voor zijn jeugdige fans te maken. Waarmee ze maar weer eens bewezen dat ‘echte grootheden’ groot zijn door hun bescheidenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *