‘De Smaak van Sicilië’ van chefkok Ursula Ferrigno

De Smaak van Sicilië, Ursula Ferrigno, Uitgeverij EdicolaWatertandend de keuken induiken en alle recepten uitproberen! Dat is waar je zin in krijgt als je Ursula Ferrigno’s De Smaak van Sicilië openslaat. De authentieke Siciliaanse gerechten en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat de zon opeens gaat schijnen in je keuken. Al bladerend door het boek voel je een beetje heimwee als je ooit al eens op het prachtige eiland was. Krijg je zin om het zo gauw mogelijk te (her)ontdekken.

Rijk historisch verleden

Sicilië heeft een rijk historische verleden. Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden veroverden het eiland door de eeuwen heen. Dat resulteerde in een bijzondere culturele erfenis en een reputatie als mediterrane smeltkroes. Maar ook in een keuken die met heel verschillende smaken de sporen van al die overheersers weerspiegelt.

Smeltkroes van smaken en kooktradities

De smaak van Sicilië is een echte introductie in de Siciliaanse gastronomie. Het dompelt je onder in de kooktradities en de rijke geschiedenis van de Siciliaanse keuken. Natuurlijk vind je er het recept voor de typische Arancini, gefrituurde rijstballetjes met een verrassende vulling van ragù en mozzarella. Voor de salade van sinaasappel en rode ui. Zelfgemaakte pasta alla Norma. En wat dacht je van een recept om Sarde a beccafico te maken? Of lijkt het je wel wat je gasten te verbazen met je eigen cassata als dessert? Met dit boek op je werkblad draai je je hand er niet meer voor om! Maar naast de klassieke recepten vind je ook minder bekende Siciliaanse recepten, met namen die tongstrelend klinken.

Met dit boek op je werkblad draai je je hand niet meer om voor een typisch Siciliaans gerecht!

Het boek

Het kookboek is opgedeeld in zes hoofdstukken: voorgerechten, salades en gevulde groenten, soep en pasta, vlees en vis, brood en nagerechten. Het recept van een gerecht wordt ingeleid met een kleine uitleg over de smaak, de oorsprong ervan of de plaats die het inneemt in het dagelijkse Siciliaanse leven. Aan het eind van elk hoofdstuk is er een wat uitgebreider verhaal te lezen over ‘eten en drinken in het algemeen’. Zo wordt er extra aandacht besteed aan het fenomeen ‘aperitivo’, verteld over de Siciliaanse cirtustuinen en de wijnen en natuurlijk ontbreekt de gelateria niet. Het receptenboek is een echte aanrader voor iedereen die dol is op Italiaanse streekgerechten. En wat ik altijd dacht, blijkt in de praktijk heel anders te zijn: het is opvallend hoe eenvoudig die onweerstaandbare gerechten eigenlijk te bereiden zijn. Het recept voor de Siciliaanse gevulde pizza is er een voorbeeld van!

Ursula Ferrigno

Ursula Ferrigno is een gelauwerde en ervaren culinaire auteur en chefkok. Zij heeft die Italiaanse voorliefde voor goed voedsel, bereid met verse en natuurlijke ingrediënten. Ze kreeg haar opleiding aan de Auguste Escoffier School of the Culinary Arts. Ursula gaf zelf les aan gerenommeerde kookscholen in Groot-Brittanië en Italië.  Zij heeft meer dan 18 kookboeken op haar naam staan, waaronder Trattoria en Italië Thuis.

 

‘De smaak van Sicilië’ wordt uitgegeven door Edicola Publishing.
Prijs: € 24,95 │ Hardcover, 160 pagina’s
ISBN: 978 94 92500 09 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *