Een beetje thuis ver van huis: tentoonstelling Vermeer in Rome

Begin oktober is het zover:  ‘Vermeer – il secolo d’oro dell’arte olandese’, ‘Vermeer – de gouden eeuw van de Hollandse schilderkunst’ opent haar deuren in de Scuderie van het Quirinale in Rome. Het is de eerste keer dat er een tentoonstelling over Vermeer in Italië wordt georganiseerd.

Het is nog niet bekend gemaakt welke schilderijen van Johannes Vermeer er zullen hangen. De 37 bekende werken van zijn hand zijn verdeeld over 18 collecties over de wereld en slechts 26 kunnen verplaatst worden.’Het meisje met de parel’, dat normaalgesproken in het Maurtishuis hangt, zal er in ieder geval niet te bewonderen zijn: dit meesterwerk is samen met andere werken uit het Haagse museum tot januari in Japan en reist daarna verder naar de Verenigde Staten. Naast Vermeer zullen er ook schilderijen van zijn tijdgenoten te zien zijn.

De tentoonstelling loopt van 1 oktober 2013 tot 20 januari 2013. Wie plannen heeft om in het najaar of de winter naar Rome te gaan en een bezoekje wil brengen aan Vermeer en zijn tijdgenoten, kan voor  de periode tussen 20 oktober en 13 januari al kaartjes bestellen via de online service van de Scuderie.

 

Bronnen: scuderiequirinale.it en daringtodo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *