Een knetterend Italiaans feestje mét bijbehorend cadeautje!

Vespa 70 jaar, helm-online, winactieWaar denk je als eerste aan als je aan het verkeer in een Italiaanse stad denkt? Wat is er echt, maar dan ook echt niet weg te denken uit het Italiaanse straatbeeld? En welk min of meer knetterend geluid is daarmee verbonden. Juist: de scooter!

Scooters, scooters, scooters

Zoals je in Nederland de fiets hebt, zo heb je in Italië de scooter. Je komt ze tegen in allerlei vormen en maten, laverend tussen de auto’s door om sneller op de plaats van bestemmig te zijn dan iedereen die stilstaat in de file. Ik zal eerlijk bekennen dat ik ze dan ook regelmatig vervloek, als ze uit het niets lijken te verschijnen en links en rechts langs mijn auto heen schieten om dan net zo snel in de verte weer te verdwijnen.

Met hun eigen museum

Maar ondanks dat hebben de scooters, en dan vooral de Vespaatjes, mijn hart gestolen. Vooral de oudere versies zien er op de een of andere manier vertederend uit, met die ronde vormen en de vrolijke kleuren. Niet dat je ze nog veel ziet rondrijden, maar in het Piaggio museum in Pontedera (een echte aanrader trouwens voor twee uurtjes anders Toscaans cultuurhappen). Van die allereerste tot het nieuwste ontwerp. Met afwisselende (foto-)tentoonstellingen, waarbij de Vespa iedere keer de hoofdrol speelt.

Speciaal jubileumjaar!

En dit jaar staat het museum in het teken van een bijzondere mijlpaal: de 70ste verjaardag van de Vespa. Want het was in 1946 dat de eerste Piaggio-scooter de weg op ging om de wereld te veroveren. En dat lukte: de Vespa heeft echt alle continenten van de wereld gezien. Zelfs als het vervoermiddel van avonturiers die de verschillende continenten doortuften op hun scooter. Het verjaarsfeest is eind april dan ook gestart met een fototentoonstelling van die avonturen. En er staan nog verschillende andere activiteiten op het feestprogramma.

Actie: vertel ons jouw Vespa-verhaal!

Natuurlijk kun je zo’n bijzonder feestje niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom heb ik samen met Maarten de Bij van helmonline, dé site om je motor– of superhippe jethelm te kopen, een heel leuke actie bedacht. Laat ons in een kort berichtje weten wat de Vespa voor jou betekent, welke herinnering of welke emotie die scooter bij je oproept. En wie weet ben jij dan straks de winnaar van die prachtige Italiaanse scooterhelm die met jouw verhaal te winnen is.

Stuur ons vòòr 21 mei je verhaal: dat kan met een mailtje naar info@italieblog.com , met een berichtje op onze facebookpagina of met een reactie onder deze post. We zijn heel erg benieuwd, veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *