Gomorra-de serie op DVD

photo credti emanuela scarpaAcht jaar na het verschijnen van het boek Gomorra en zes jaar na de gelijknamige film van Matteo Garrone, bekroond op het filmfestival van Cannes, is Gomorra-de serie in Nederland te verkrijgen op DVD en Blu-ray. Deze 12-delige serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano en geregisseerd door Stefano Sollima (‘Romanza Criminale’), is een groot succes in Italie en de rechten ervan zijn aan zo’n 50 landen verkocht.

Het verhaal
Gomorra-de serie gaat over de levens, de leugens en de menselijke dilemma’s achter het bloedvergieten van de Napolitaanse maffia. De clan Savastano is één van de meest machtige en invloedrijke organisaties in de Napolitaanse regio. Pietro staat aan hoofd van de clan, baas van de oude stempel, gevreesd en gerespecteerd door iedereen. Ciro Di Marzio is zijn rechterhand, één van zijn meest trouwe soldaten en met de ambitie om ooit zijn scepter over te nemen. Pietro heeft echter een zoon, Genny, een jongen van twintig, die 120 kilo en het gewicht van een leven dat hij niet gekozen heeft, met zich meetorst. Genny weet dat wanneer Pietro besluit zich terug te trekken, het zijn beurt is om de clan Savastano te besturen en weet ook dat hij daar niet de geschikte persoon voor is.

Maar een rivaliserende clan, geleid door Salvatore Conte, dreigt de dominantie van Savastano, klaar om zich de controle van het grondgebied toe te eigenen. In de nasleep van een reeks bloedige confrontaties tussen de twee families, wordt Pietro gearresteerd en begint er een nieuw tijdperk voor de Savastano’s. Pietro belandt in de gevangenis en het is zijn vrouwe Imma die de teugels van hem overneemt. Zij probeert Ciro met zijn droom van macht te neutraliseren en stuurt haar zoon Genny, die zij nog ongeschikt vindt om de clan te leiden, naar Honduras.

Zijn verblijf in Honduras verandert Genny en hij keert terug naar Napels om het commando over te nemen. Vanuit de schaduw probeert Ciro hem van zijn troon te stoten door de oorlog met de Conte-clan aan te wakkeren. De strijd om de belangrijkste positie in het systeem te veroveren is nog maar net begonnen …

Win een DVD-box van de serie!
Nieuwgierig geworden en zin om de serie zelf te kunnen bekijken? Beantwoord dan de volgende vraag en maak kans op één van de twee DVD-boxen die jij als lezer van italieblog.com kunt winnen.

Hoe heet de criminele organisatie die als basis Napels en omgeving heeft?

a) Cosa nostra
b) Sacra corona unita
c) Camorra
d) ‘Ndrangheta

Het antwoord op de vraag kun je vòòr 25 augustus 2014 mailen naar info@italieblog.com.

Het antwoord op de vraag is c) Camorra. De winnaars van de DVD-boxen zijn Joke Willemsen en Alex Feenstra. Zij ontvangen binnenkort de DVD’s.

 

Mocht je niet één van de gelukkige winnaars zijn, dan kun je de serie zowel op DVD als op Blu-ray natuurlijk bij bol.com bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *