Het labyrinth van Venetië -Jonathan Holt

Venetie, 2013. Vanuit het Canal Grande spoelt een dode, als priester verklede vrouw aan op de trappen van de Santa Maria. Het is de eerste moordzaak voor Katerina Tapo, die net in dienst getreden is bij de carabinieri. Het spoor van de dader leidt naar een verlaten gesticht op het eiland Poveglia. En naar bij Carnivia.com, het versleutelde netwerk dat de echte geheimen van de stad bevat.

Maar sommige geheimen kunnen beter nooit bover water komen…..

(Tekst: cover boek)

Katerina Tapo is carabiniere en wordt op de avond van Driekoningen bij een vreemde moordzaak betrokken. Holly Bolton werkt bij het Amerikaanse leger en keert terug naar Italië, het land waar ze opgroeide. Daniele Barbo stamt af van een Venetiaanse aristocratische familie, leidt een teruggetrokken leven en is hacker. Hij is het brein en de beschermer van Carnivia.com, een website die alle geheimen van de stad bewaart.

Feiten en fictie verweven
De verhalen van de hoofdpersonages lijken op het eerste gezicht niks met elkaar te maken te hebben, maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bindende factor: een obscure en machtige samenzwering met wortels in het Italië van na de Koude Oorlog.

De trilogie is volgens de schrijver Jonathan Holt gebaseerd op feiten uit de werkelijkheidt: ‘In de Carnivia-trilogie breng ik een aantal echte samenzweringen bij elkaar. In Het labyrinth van Venetië komt bijvoorbeeld de liberalisering van de Kerk voor, en het optreden van vrouwelijke priesters- het Vaticaan ontkent het bestaan van dergelijke geestelijken, maar er zijn toch echt organisaties die ze in het geheim steunen. Het boek belicht ook de rol van Private Military Contractors, die regeringen zoals de Amerikaanse voorheen gebruikten om zich te distantiëren van mogelijke controversiële operaties, of operaties die indruisen tegen embargo’s van de VN.’

Pageturner
Het labyrinth van Venetië is een echte pageturner: een thriller die je meezuigt in de avonturen van de goed uitgewerkte personages. Het plot is verrassend, de spanning perfect opgebouwd.  Gebeurtenissen uit het verre en het recente verleden worden gemixed met de hedendaagse actualiteit en schokkende, weliswaar betwiste, onthullingen waar je meer over te weten kunt komen op het engelstalige carnivia.com. En tot op letterlijk de laatste pagina word je op het verkeerde been gezet, waardoor je met een paar vraagtekens achterblijft over het vervolg.  Dit alles, samen met de vele thema’s die Holt aanhaalt in zijn boek, maakt mij erg nieuwsgierig naar deel 2 en 3 van deze trilogie. Een echte aanrader voor thriller-fans, het smaakt absoluut naar meer!

 

Jonathan Holt – Het labyrinth van Venetië
Uitgeverij Luitingh -Sijthof, Amsterdam oktober 2013
ISBN 978 90 218 0861 1

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *