Hét liedje van 2013: Jovanotti en ‘Estate’

Heel origineel is het niet, die lijstjes met ‘de leukste’, ‘de beste’, ‘de mooiste’ aan het eind van een kalenderjaar. Het ligt wel heel erg voor de hand. Maar aan de andere kant heeft het wel wat, zo’n terugblik op het voorbije jaar. Dus alle smoezen alla ‘te druk’, ‘geen tijd’ en ‘even geen zin’ overboord, ik herstel de traditie die ik een paar jaar oversloeg, in ere. Vanaf nu tot het eind van 2013 een paar posts met mijn Italiaanse ‘leukste, beste, mooiste-‘opsomming. Ik begin met ‘Muziek’.

Goed, ik zal eerlijk bekennen dat het even duurde voordat ik het echt kon waarderen. Maar hoe ik ook zapte of andere radiostations opzocht, Jovanotti en zijn zomerse ‘Estate’ bleven me achtervolgen. Er was geen ontkomen aan en dus had ik uiteindelijk geen keus: ik moest gewoon luisteren. En vrolijk worden. Want met deze zomer-‘tormentone’ met Hawaii-achtig deuntje kan dat gewoon niet anders. Net als dat je echt niet stil kunt blijven zitten en mòet bewegen.  Het past misschien niet zo in de kerstsfeer die we proberen te creëeren, maar leuk is het wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *