‘Joepie, morgen gaat San Remo van start!’

Sanremo Ariston, foto van BlacksailIs die gedachte echt van mij? Joepie, want het oubollige, ietwat tuttig liedjesfestival dat al meer dan 60 jaar wordt gehouden, komt eraan? Vijf avonden lang kijken naar bekende en minder bekende zangers en zangeressen die in een heel formele setting hun liedjes zingen en hopen te winnen? Verheug ik me echt op die eerste avond?

Ja!

Vorig jaar keek ik de eerste avond met een half oog naar de televisie en was zo verrast dat ik de volgende avonden alles uit mijn handen liet vallen om van de show in het Ariston Theater in San Remo te genieten. Een show die alles behalve stijf, formeel, oubollig of ietwat tuttig was. En dat allemaal dankzij het presenterende duo Fabio Fazio en Luciana Littizzetto. Hij diplomatieke presentator van een eigen talk show waar gasten uit binnen- en buitenland graag aanschuiven. Zij een kleine parmantige comedienne met haar op de tanden, die er niet voor terugdeinst haar mening op ongezouten wijze te geven. Samen een koppel met ieder hun eigen rol in hun kibbelpartijen, grappenmakerijen, vriendjes worden en meteen daarna weer ruziemaken. Een wisselwerking die er vorig jaar voor zorgde dat het festival opeens een stuk minder stoffig was. Niet meer in hoge mate voorspelbaar, maar heel anders en verrassend omdat zij hun positieve stempel drukten op het geheel. En dat zonder concessies te doen aan de opzet: een competitie waarin artiesten hun liedjes ten gehore brengen.

Vandaar die ‘joepie-‘gedachte die voorbij kwam flitsen. Sinds een week of wat verschijnen verschillende spots voor San Remo namelijk tussen de programma’s door. Spots die geinspireerd zijn op andere beroemde duo’s uit de televisie- en filmgeschiedenis zoals ‘De dikke en de dunne’. En het beloofd wat!

Foto van Blacksail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *