Pitti Uomo 2014: Mannenmode en feestjes met een ‘Dutch Touch’

Een feestje is leuk. Dat ligt natuurlijk voor de hand, want anders zou een feestje geen ‘feestje’ meer zijn. Maar sommige feestjes hebben net dat beetje meer, waardoor het opeens bijzonder wordt. En op zo’n feestje mocht ik afgelopen woensdag te gast zijn.

Dutch Touch Fashion and Music Experience 2014Deze week staat Florence in het teken van Pitti Uomo 2014, ’s werelds grootste herenmode-beurs. Een uitgelezen kans om aanstormend Nederlands modetalent onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Na het grote succes van vorig jaar organiseerden de Nederlandse Ambassade en de Dutch Fashion Foundation daarom opnieuw een speciale feestavond: de ‘Dutch Touch; Fashion and Music Experience’.
Tijdens deze avond lieten de uitgekozen ontwerpers voorbeelden van hun werk in twee sfeervolle zalen van het Hotel Savoy zien. Zo was er mannenmode van The Makers en Delikatessen, ondergoed van Wahts, accessoires van Jupe, reistassen van Travelteq, sieraden van Christine Alberts en SeeMe en damesmode van Anne-Grethe Filtenborg en Ready to fish by ILJA.  De (muzikale) achtergrond van alles werd verzorgd door Jameszoo en Rikkert Brok van Optical Machines.

En wat het nu zo bijzonder maakte? Het goede gezelschap. De muziek. Het glaasje bubbels. De getoonde kleding en accesoires. De gezellige drukte. De catering inclusief garnalenkroketjes. De prachtige ambiance. De sfeer. De wetenschap dat je zoiets niet elke dag meemaakt. Alles bij elkaar. Het was jammer dat ik de presentaties van Elsien Gringhuis en Aliki van der Kruijs misliep wegens tijdgebrek. Het had het ‘bijzondere feestjes’-gevoel compleet gemaakt.

Foto’s van het evenement kun je hier vinden, een video met interviews en een sfeerimpressie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *