‘Montalbano sono!’: een DVD box met mijn favoriete Italiaanse inspecteur

MOntalbano sono, Camilleri, DVDbox, LumièreZoals ik hier al eens schreef, ben ik fan van de boeken van Andrea Camilleri over inspecteur Montalbano. Er gaat geen zomervakantie voorbij zonder dat ik de beroemde blauwe boekjes herlees. Het is pure ontspanning en misschien juist omdat ik de afloop van de verhalen nu wel ken, geniet ik eens te meer van de rustige manier waarop de avonturen verteld worden, van de personages met hun typische trekjes en van de manier waarop het verhaal opgebouwd wordt. Zomer en Montalbano horen wat mij betreft bij elkaar.

Deze zomer kwam ik helemaal aan mijn trekken: elke maandagavond zond de RAI een aflevering van de televisieserie ‘Montalbano’ uit. En met de prachtige landschappen waarin de serie gefilmd wordt, het huis van de inspecteur dat direct aan zee ligt, het siciliaanse accent van de acteurs en de gerechten die regelmatig voorbij komen, kwam het betere vakantiegevoel vanzelf!

Zelf Montalbano kijken
Helaas werd eind juli de laatste aflevering uitgezonden. Maar het smaakte naar meer en ik ging op zoek naar DVD-boxen van de serie. Tot mijn grote verbazing kun je niet alleen in Italie, maar ook in Nederland van de serie genieten. Pasgeleden verscheen er zelfs een nieuwe box met vier verhalen van il Commissario Montalbano. De inspecteur krijgt te maken met een reeks inbraken waar een donker geheim achter verscholen zit. Een geheimzinnige ontploffing en een verleidingspoging door een aantrekkelijke, mysterieuze vrouw weten de inspecteur op het verkeerde been te zetten en wanneer een supermarkt overvallen wordt, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Alsof dat nog niet genoeg is kampt hij ook nog met problemen in z’n privéleven…

DVD-boxen te winnen
Nieuwsgierig geworden naar Montalbano? Of gewoon al een grote fan van de inspecteur en zou je heel graag de serie willen zien? Vertel mij dan vòòr 23 augustus waarom jij voor Montalbano thuis zou blijven of wat jouw favoriete aspect van de serie is. En wie weet ben jij dan dadelijk de winnaar van één van de twee DVD-boxen die we namens de distributeur Lumière mogen weggeven.

 

 

24 augustus:

En de winnaars van de DVD-boxen zijn Angelika en Berendina, van harte gefeliciteerd. Kunnen jullie je postadres naar info@italieblog.com mailen, zodat de DVD’s opgestuurd kunnen worden? Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *