Over Italieblog

Myrthe Claus, freelance copywriter/tekstschrijver, webcontent manager vrouwen-ondernemen.nlCiao! Ik ben Myrthe Claus, freelance schrijver/redactrice en blogger, lief en mamma van, import-Italiaanse en export-Nederlandse. Sinds 2001 woon ik met mijn gezin in de schaduw van de scheve toren en koester ik een haat-liefde-verhouding met mijn tweede vaderland. Ik ben gek op boeken, films, muziek en alles met een cultureel tintje. Hou ontzettend van lekker eten, maar ben absoluut geen keukenprinses. Heb regelmatig last van reiskriebels ( hoewel ik daar niet zo vaak aan toe kan geven als ik zou willen) en ben gefascineerd door social media, ondernemende mensen en handige lifehacks.

Dit italieblog was eigenlijk bedoeld als portfolio van mijn schrijfwerk over Italië. Maar het werd ook een plekje om over mijn belevenissen en ervaringen in dit “maledetto bel paese” (verdomd mooie land, vrij naar Guccini) te vertellen. Steeds meer een ‘echt’ blog dus en dat maakt het schrijven ervoor juist zo leuk!

Als freelance schrijver/blogger/Italië-kenner…
…krijg ik de kans om mijn Italiaanse ervaringen en kennis te combineren met mijn liefde voor schrijven.  Ik blog over mijn persoonlijke leven, maak reisreportages over bekende en minder bekende plekken in Italië, schrijf over de nieuwste Italiaanse boeken, muziek en films en vertaal bij tijd en wijle van het Italiaans naar het Nederlands of andersom.

Als contentmanager/eindredactrice…
…ben ik betrokken bij vrouwen-ondernemen.nl, een site vol informatie voor (startende) vrouwelijke ondernemers. Ik interview inspirerende dames, schrijf columns over lifehacking en hou de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media (marketing) in de gaten.

Ooit, in een ver verleden…
studeerde ik Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, verdiepte ik mij in de semiotiek aan de Universiteit van Bologna en werkte ik op de redacties van de Italiaanse televisieprogramma’s “Quelli che il calcio…” met Fabio Fazio en “L’albero azzurro” in Milaan. Tot mijn vertrek naar Italië werkte ik als communicatie-adviseur en bedrijfsjournalist voor Nederlandse ondernemingen en instellingen.

Op Linkedin kun je meer informatie over mij vinden.

Samenwerken aan een project?…
..leuk! Mocht je geinteresseerd zijn in een samenwerking, laat het me dan weten en mail me op info@italieblog.com. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je niet zo lang willen wachten, dan kun je me natuurlijk ook bellen of whatsappen op +39 327 144 5079 . Tot gauw!