Pasen in Florence? Mis het CIMA-concert op 17 april in Teatro Verdi niet!

CIMA logoBreng je de Paasvakantie door in Toscane? Of maak je er een lang weekend Florence van? Wat is dan mooier om je dagen van ontspanning te beginnen met een prachtig concert in het historische Teatro Verdi in Florence op 17 april? Genieten van muziekstukken van Mozart, Liszt, Debussy, Chopin, Rachmaninov, Dvorak en Piazolla. Gespeeld door vijf jonge musici die dankzij CIMA de kans kregen internationaal carriére te maken. Want dit is niet zomaar een concert. Dit is een CIMA-concert, een concert met een doel: geld inzamelen voor de studiebeurzen van jonge, veelbelovende musici.

CIMA is de afkorting voor Concerti in Monte Argentario. Het  is een non-profit organisatie, onder leiding van de tenor Maestro Jorge Chaminé en Prinses Christina, die jonge musici ondersteunt bij de ontwikkeling van hun muzikale carrière. De opbrengsten van alle activiteiten die CIMA organiseert, van de kasopbrengst van concerten tot aan de verkoop van CD’s, komt dan ook geheel ten goede aan de studiebeurzen voor jonge, getalenteerde muziekstudenten en aan het organiseren van de concerten. CIMA’s hoogtepunt is het jaarlijkse culturele festival in en rond Porto Ercole. Tijdens dit festival treden jonge musici en artiesten uit de hele wereld op en de meest verdienstelijken ontvangen een studiebeurs. Sinds de oprichting van CIMA in 2002 is voor ruim €150 duizend toebedeeld.

Tijdens het concert in Florence op 17 april treden vijf musici op die dankzij CIMA inmiddels wereldfaam hebben gemaakt: Etsuko Hirosé (piano), Eric-Maria Couturier (cello), Shani Diluka (piano), Gabriele Carcano (piano) e Gabriel Le Magadure (viool). Het concert begint om 21.00 uur in Teatro Verdi. Kaarten (tot 18 jaar €10, volwassenen vanaf €17 ) kunnen gekocht worden bij Teatro Verdi (Via Ghibellina 97, ma-zat 10-13 en 16-19) of via de box-office (Via delle Vecchie Carceri, 1 (complex ‘Le Murate’), ma-vrij 10-19, zat 10-14).

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *