Pizza-roulette en hete pepers!

‘Ja, dat is leuk, dat moeten we echt eens doen’. De mannen hier in huis krijgen er pretoogjes van. Samen hangen ze onderuit op de bank met de laptop voor hun neus. Al surfend kwamen ze een stukje over het pizza roulette spel tegen. En dat past helemaal bij hun nieuwe hobby: peperplantjes.

Het begin

Het begon vorig jaar. Samen met dochterlief deed ik boodschappen en nam ik twee kleine peperplantjes mee voor in de tuin. Wij dames vonden het er wel leuk uitzien, die grappige plantjes tussen de bloemen. Die ‘adorno’ met paarszwarte bloemetjes en rode minipepertjes stond wel leuk tussen de blauwige salvia’s. En die ‘habanero chocolat’ met bruinige pepers deed het absoluut leuk in de rode hoek.

Kokkerellen

De heren werden pas enthousiast toen ze de oogst konden meenemen naar de keuken. De kleine pepertjes werden heel langzaam gedroogd in de oven, vermalen en vervolgens in kleine zakflesjes gedaan om mee te nemen naar school/werk. De zeer scherpe habanero’s werden met keukenhandschoenen aan en een theedoek voor de neus tot een sausje verwerkt. Het duurde vrij lang voordat we in de keuken weer gewoon konden ademhalen. Maar het was het waard volgens de koks: het brouwsel was echt spectaculair, een klein druppeltje op de punt van een tandenstoker was voldoende om je mond in brand te zetten!

Groeiend enthousiasme

Ik had verwacht dat dat enthousiasme over de pepers en wat je er mee kan doen wel weer zou overwaaien. Niks is minder waar. Man- en zoonlief beginnen trekjes te vertonen van ‘hete-peper-verslaafden’: ze gebruiken steeds meer van het zelfgemaakte sausje om het eten wat ‘op te peppen’. De hoeveelheid planten-met-behoorlijk-pikante-pepers neemt daarom flink toe in mijn tuin en beperken zich niet meer tot gezellig tussen de salvia’s en in de ‘rode hoek’. Ze willen niet alleen voorkomen dat ze dadelijk ‘zonder’ zitten, maar ook hun vrienden en collega’s hebben de pepertjes ontdekt. En omdat de één natuurlijk niet voor de ander wil onderdoen, slinkt de voorraad eens zo hard.

Pizza roulette

Al surfend naar nog de heetste pepers en nieuwe ‘peper-saus-recepten’ kwamen ze dus pizza roulette tegen. Een spel dat al die hete-peper-verslaafden helemaal op het lijf geschreven is! Niks geen fiches in de vorm van een pizza winnen aan de roulette-tafel, maar een heel veilige, zij het zeer pittige, variant op Russisch roulette.

‘Pizza roulette’ is een idee van Hell Pizza, een pizza-keten in Nieuw-Zeeland en Australië. Wanneer je een ‘roulette pizza’ bestelt, verwerkt Hells Pizza twee porties van de ‘heetste chili saus die je ooit zal proeven’ in één stukje pizza. Wanneer de pizza bezorgd is, moet iedereen om de beurt zonder te kijken een pizza stuk pakken. En je snapt al waar het spel naar toe gaat: het is afwachten wie van de ‘spelers’ de gelukkige (of de ongelukkige) is die een hap van het hete pizzastuk neemt met dit als resultaat.

Een gokje wagen met eten

De mannen hier krijgen er glimoogjes van. Een supercombinatie om een gokje te wagen met eten: pizza en hun zelfgemaakte hete-peper-saus! Ze kunnen niet wachten om ook een keer ‘pizza roulette’ te spelen.

Wij dames zijn wat minder enthousiast over hun plannen. Want wat als het hen te lang duurt voordat ze al die stoere mannen bij elkaar hebben om samen roulette te spelen? Wij zijn wat huiverig voor het idee zonder het te beseffen opeens mee te doen aan een spel waarbij ons gegarandeerd de vlammen uit zullen slaan. Dus hebben wij een deal gesloten, dochter en ik. Voortaan offeren wij ons wel op om de pizza’s te halen bij onze vaste pizzeria. En we houden die pizza’s totdat ze op ons bord liggen met argusogen in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *