Verrassend: Siciliaanse smaken in de Romeinse zon

Verrassingen zitten letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje. Wandelend door Rome komen we op weg van de Engelenburcht naar Piazza Navona een klein winkeltje tegen met de naam ‘La Cannoleria Siciliana‘. En omdat je me ’s nachts kunt wakker maken voor een echte ‘granita al pistacchio’, wippen we even binnen om te vragen of….maar natuurlijk hebben ze mijn favoriete granita! En dat niet alleen: het winkeltje is gevuld met allerlei typisch Siciliaanse streekprodukten: van wijn tot olie, van overheerlijke vruchtenmarmelades tot pesto’s in allerlei variaties en van cannoli en cassate tot heerlijke taarten. Alles zelfgemaakt met alleen ingredienten van de beste kwaliteit die bijna dagelijks worden ingevlogen vanuit Sicilie. De granita is overheerlijk, hoewel ik bijna zwichtte voor de ‘granita al caffé’ met een ‘brioche col tuppo’, een brioche gevuld met ijs en een toefje slagroom. Een nieuw adresje op onze lijst en een echte aanrader voor iedereen die naar Rome gaat!

 

La Cannoleria Siciliana’ vind je zowel in Via di Monte Brianzo 66-67 (alle dagen geopend van 10 tot 21u) als in Via Cipro 79 (met bar, alle dagen geopend van 6.30 tot 23u) in Rome. En om alvast het water in je mond te laten lopen, kun je kijken op hun website én hun Facebook pagina om een idee te krijgen van alles wat er op je ligt te wachten.

2 comments

  • Dat klinkt heerlijk! Ik heb het zelf nog nooit geproefd, maar ik weet zeker dat ik ooit nog terug ga naar deze prachtige stad, en dan zal ik het zeker proeven!

  • Myrthe

    Hai Joris,
    het is een echte aanrader, dus als je de kans krijgt om nog eens terug te gaan naar Rome, zeker proberen om er langs te gaan! Het is niet al te moeilijk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *