Winactie: Italië en Mani pulite verfilmd in serie ‘1992

1992 mani pulite, DVDboxHet is voor het eerst dat een serie het belangrijkste moment in de recente geschiedenis van Italië behandelt: ‘Mani Pulite’, Tangentopoli en de gevolgen daarvan voor het land. Antonio di Pietro startte samen met vooraanstaande magistraten een groot gerechterlijk onderzoek naar aanleiding van steeds sterker wordende geruchten over corruptie tot in de hoogste regionen van de politiek. Zij gingen daarbij over tot de vervolging van Italiaanse politici als Bettino Craxi en Silvio Berlusconi.
&nbps;

1992 en in Italië zou niets meer hetzelfde zijn

Het verhaal begint op 17 februari 1992. Dat is de dag waarop de socialist Mario Chiesa door Di Pietro (gespeeld door Antonio Gerardi) wordt gearresteerd. Met deze gebeurtenis en alles wat daaruit voortvloeit als achtergrond, volgen we de verhalen van de zes hoofdpersonen. Het leven van ieder van hen is op de én of andee manier vervlochten met de politieke, maatschappelijke en sociale aardbeving die dit maxi-onderzoek teweeg bracht.

Zes met elkaar vervlochten levens

Leonardo Notte (vertolkt door Stefano Accorsi) is een cynische, succesvolle reclame & marketing-expert, op de vlucht voor een duister verleden. Hij probeert te begrijpen hoe het land en het koopgedrag zich zal ontwikkelen na de aardbeving die Tangentopoli ontketent. De politie-agent Luca Pastore (een rol van Domenico Diele), is lid van het team van ‘Mani Pulite. Hij is slachtofer van een industrieel zonder scurpules en wil gerechtigheid. Pastore ontmoet er Rocca Venturi (gespeeld door Alessandro Roja), een andere politie-agent, die niet is wie hij lijkt te zijn.

Bibi Mainaghi (vertolkt door Tea Falco) is de verwende dochter van een rijke industrieel, symbool voor de groep ondernemers die samenspannen met de politiek van de Eerste Republiek. Veronica Castello (gespeeld door Miriam Leone) is een showgirl die tot alles bereid is om maar die ​​hoofdrol op tv te krijgen. Pietro Bosco (Guido Caprino) tenslotte is een ex-militair, getekend door de oorlog in Irak, die gelanceerd wordt in de Kamer van Afgevaardigden als lid van de Lega Nord. Hun verhalen zorgen ervoor dat 1992 een nieuw perspectief geeft op één van de beslissende momenten in de geschiedenis van Italië, het jaar waarin het land veranderde.

Winactie

Ik mag namens Lumiere deze razendsnelle, 10-delige thriller weggeven op DVD e op Blu-ray. Lijkt het je wel wat om je tijdens een paar koude winteravonden onder te dompelen in het Italiaans jaar 1992, laat het me dan weten vòòr 20 december a.s. met een reactie onder dit artikel, een berichtje op Facebook of een mailtje naar info@italieblog.com

En de winnaars zijn….

Leontine (DVD) en Betty (Blu-ray)! Van harte gefeliciteerd, ik neem contact met jullie op voor het adres waar Lumière jullie prijzen heen kan sturen. Veel kijkplezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *